• TO NEO  PREMIUM BLENDED IRISH WHISKEY ROE & CO

TO NEO PREMIUM BLENDED IRISH WHISKEY ROE & CO

Το Irish Whiskey αποτελεί το πιο γοργά αναπτυσσόμενο spirit στον κόσμο με τις παγκόσμιες πωλήσεις του να παρουσιάζουν άνοδο μεγαλύτερη του 300%

Η Diageo ανακοινώνει πως πρόκειται να λανσάρει το νέο premium Blended Irish Whsikey, Roe & Co. Αυτή η στροφή της εταιρείας προς την κατηγορία του Irish Whiskey, έρχεται ύστερα από την ανακοίνωσή της για επένδυση στη δημιουργία ενός νέου αποστακτηρίου ουίσκι σε έναν άλλοτε σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στην περιοχή του St. James’s Gate, στην Ιρλανδία. Το συνολικό μέγεθος της επένδυσης υπολογίζεται στα 25 εκατομμύρια ευρώ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Όπως συμβαίνει και σε άλλες κατηγορίες spirit τα τελευταία χρόνια, η Diageo αναγνώρισε μία ξεκάθαρη ευκαιρία στο Irish Whiskey με στόχο να οδηγήσει το σύνολο της κατηγορίας προς το premiumization. Ως απάντηση σε αυτήν την τάση, γεννήθηκε το Roe & Co. Το brand αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό να αναδείξει τις μοντέρνες και σύγχρονες τάσεις πο-λυτέλειας, από τη συσκευασία μέχρι το ίδιο το ποτό, και με στόχο να καθιερώσει το Irish Whiskey στην ακμάζουσα ευρωπαϊκή cocktail σκηνή. Το Rye & Co έχει δημιουργηθεί με τα καλύτερα αποθέματα από ιρλανδικά malt και grain ουίσκι, ενώ ωριμάζει σε βαρέλια bourbon. Εμπεριέχει την χαρακτηριστική απαλότητα του Irish Whiskey με ξεχωριστό βάθος στη γεύση του και τέλεια ισορροπία μεταξύ της έντονης φρουτώδους γεύσης των malt whiskies και της γλυκιάς κρεμώδους γεύσης των grain whiskies.

Το Roe & Co ονομάστηκε προς τιμήν του George Roe, του παγκοσμίου φήμης παραγωγού ουίσκι, ενός εκ των πρωτοπόρων της χρυσής εποχής του Irish Whiskey τον 19ο αιώνα. Το αποστακτήριό του, George Roe and Co, που εκτεινόταν σε περισσότερα από 17 στρέμματα στην Thomas Street του Δουβλίνου, ήταν κάποτε το μεγαλύτερο αποστακτήριο της Ιρλανδίας. Ως γείτονες για εκατοντάδες χρόνια, τα αποστακτήρια George Roe and Co και Guinness αποτελούν τα 2 μεγαλύτερα ονόματα στην καρδιά της πόλης του Δουβλίνου. Η Diageo πλέον θα δημιουργήσει με βάση την πλούσια αυτή κληρονομιά ένα νέο αποστακτήριο, ανακαινίζοντας τον ιστορικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Guinness στην Thomas Street. Το νέο αποστακτήριο στην περιοχή του St. James’s Gate, θα βρίσκεται λίγα βήματα μακριά από εκεί που στεγαζόταν το παλαιό αποστακτήριο George Roe and Co, ενώ, μόλις πάρει την απαραίτητη έγκριση, θα ξεκινήσει την παραγωγή το πρώτο εξάμη-νο του 2019.

Αξιοποιώντας τα 30 χρόνια εμπειρίας της, η Master Blender της Diageo, Caroline Martin και η ομάδα της μελέτησαν σχολαστικά και επέλεξαν αποθέματα από τα καλύτερα ιρλαν-δικά ουίσκι. Έχοντας δοκιμάσει περισσότερα από 100 blends από το Δεκέμβριο του 2014, η Caroline κατάφερε να συνθέσει μία εξαιρετική έκφραση του ιρλανδικού ουίσκι. Το υψηλό ποσοστό από βαρέλια πρώτου γεμίσματος προσδίδει στο ουίσκι νότες κρεμώδους βανίλιας, στοιχεία από φρούτα και μπαχαρικά και ένα εξαιρετικό βάθος που πλαισιώνουν ένα κομψό και εκλεπτυσμένο ουίσκι. Το Roe & Co φιλτράρεται με τεχνική non-chill και εμφιαλώνεται στους 45% ABV. Το πρώτο blend του Roe & Co θα είναι διαθέσιμο στις με-γαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις από την 1η Μαρτίου του 2017, ως μέρος του αναπτυσσόμε-νου Diageo Reserve portfolio.

Αναφερόμενος στο λανσάρισμα, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ιρλανδίας, Michael Creed TD, δήλωσε: «Το ιρλανδικό ουίσκι περνά μια εποχή αναγέννησης και αποτελεί ένα πραγματικό success story. Βλέπει μια επιστροφή στην επιτυχία που γνώρισε τη χρυσή του εποχή τον 19ο αιώνα και πλέον είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο spirit στον κόσμο, με τις παγκόσμιες πωλήσεις του να αναπτύσσονται σε ποσοστό μεγα-λύτερο του 300% και με εξαγωγές περισσότερων από 400 εκατομμυρίων ευρώ* τα τελε-ταία δέκα χρόνια. Αυτή η δέσμευση και επένδυση της Diageo, έρχεται σε μια ιδανική στιγμή για τον κλάδο, ο οποίος γνωρίζει παγκόσμια ζήτηση άνευ προηγουμένου. Η επέν-δυση ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στα επόμενα 3 χρόνια, θα υποστηρίξει την το-πική οικονομία, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα φιλοξενήσει μία νέα προσθήκη στα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης. Η ιρλανδική αγορά ουίσκι αποτελεί μια μοναδική ιστορία και η σημερινή ανακοίνωση σηματοδοτεί ένα νέο, συναρπαστικό κεφάλαιο στην ανάπτυξή της.»

Η Υπουργός Εργασίας, Επιχειρήσεων και Καινοτομίας της Ιρλανδίας, Mary Mitchell O’Connor TD, δήλωσε: «Χαιρόμαστε πολύ που βλέπουμε τη Diageo να συνεχίζει να επενδύει και να ενισχύει την ιστορική Περιοχή 8 του Δουβλίνου, δημιουργώντας ένα φαντα-στικό αξιοθέατο τόσο για τους τουρίστες όσο και για τους ντόπιους. Το νέο αποστακτή-ριο θα παίξει σημαντικό ρόλο στην συνολική ανάπλαση της περιοχής Liberties μέσα από την ανακαίνιση του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, St James.
«Το ιρλανδικής παραγωγής ουίσκι, ποτέ δεν ήταν όσο δημοφιλές είναι σήμερα, κερδίζο-ντας καθημερινά παγκόσμια αποθέωση και αναγνώριση. Η απόφαση της Diageo να κινηθεί προς την κατηγορία του Premium Irish Whiskey και τα πλάνα της να επενδύσει στο νέο αποστακτήριο θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την φήμη της Ιρλανδίας ως μία από τις καλύτερες χώρες παραγωγής ουίσκι στον κόσμο.»
Σχολιάζοντας το λανσάρισμα, η Tanya Clarke, General Manager of Reserve Europe, δήλωσε: «Είναι ένα υπέροχο έργο για εμάς στη Diageo, τονίζοντας την ευκαιρία που βλέ-πουμε για την αξιοποίηση του premium σκέλους του ιρλανδικού ουίσκι και την προσφο-ρά μας στην ανάπτυξη της κατηγορίας, καθώς αυτή βλέπει νέες ευκαιρίες επένδυσης και επιχειρηματικότητας. Για τη δημιουργία του Roe & Co, εξερευνήσαμε τις απαιτήσεις των σύγχρονων καταναλωτών για περισσότερες premium εμπειρίες απόλαυσης ποτού και την επιθυμία των bartender για ένα ευπροσάρμοστο και γευστικό ουίσκι που μπορεί να χρη-σιμοποιηθεί ως βάση σε παραδοσιακά αλλά και νέα cocktails».

1  2  3  4  5  6Επόμενη
ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ
ΕΙΝΑΙ ΟΙ WIZERS
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ WIZERS
Latest WIZS

WHERE IS EVERYBODY?

ACTIVE USERS

Polydoros K

SAPOU

just check in

Polydoros K,

UPOPA EPOPS

just check in

Afroditi T,

Afroditi T
Vicky F

ΤΡΥΠΙΑ ΒΑΡΚΑ

just check in

Vicky F,

ΤΡΥΠΙΑ ΒΑΡΚΑ

just check in

Vicky F,

Vicky F
Michelina P
A must Sunday spot!Love the ambiance!

ΣΕΡΣΕ ΛΑ ΦΑΜ

A must Sunday spot!Love the ambiance!

Michelina P,

ZONARS

just check in

Michelina P,

Michelina P
Michelina P
The ultimate Xmas spot!

NOEL

The ultimate Xmas spot!

Michelina P,

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

just check in

Stavri F,

Stavri F
Vassilis S

7 FOOD SINS

just check in

Vassilis S,

ΚΥΡΙΟΣ

just check in

Zogo L,

Zogo L
Zogo L

Erotic Art Festival 2017

just check in

Zogo L,

ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΑΚΙ

just check in

Παναγιωτα Χ,

Παναγιωτα Χ
Michalis M
Meatmeatmeat is back

MEATMEATMEAT ΤHE GRILL

Meatmeatmeat is back

Michalis M,

MEATMEATMEAT ΤHE GRILL

just check in

Michalis M,

Michalis M
Katerina T

ΜR. PEACOCK

just check in

Katerina T,

Ωραίο

TRAP(THE)

Ωραίο

Giorgos C,

Giorgos C
Skatoulinos M

12

just check in

Skatoulinos M,

Τσιμπημένες τιμές αλλά εξαιρετικό

ZILLERS(THE)

Τσιμπημένες τιμές αλλά εξαιρετικό

Giorgos C,

Giorgos C
Katrina P
A very nice choice for Mexican food

AMIGOS

A very nice choice for Mexican food

Katrina P,

ΣΕΡΣΕ ΛΑ ΦΑΜ

just check in

Stavros P,

Stavros P
ΕΡΩΤΗΣΗ, ΑΠΟΡΙΑ, ΠΡΟΤΑΣΗ
Talk of the Town

TALK OF THE TOWN

المصطفى ن

المصطفى είπε...

رأس العين

Denny K

Denny είπε...

42 bar, Odori, Mr Peackock. Στην κατηγορία Bar στο search δείτε περιοχη που σας ενδιαφερει και επιλεξτε .

Olga N

Olga είπε...

Εάν δεν έχετε πάει να πάτε στο Alpino στο Χαλάνδρι. Υπέροχο φαγητό και ατμόσφαιρα! Αξίζει!

answer 1
Katerina K

Katerina είπε...

ξερετε ετσι καποιο μερος? για χαλαρο ποτακι?

answer 1
Katerina K

Katerina είπε...

καλησπερα! βραδακι Κυριακής και θέλω να παω με τον φιλο μου για χαλαρο ποτακι... ξερετε καποιο ωραιο??.

Lena S

Lena είπε...

Πού να βγάλω τους φίλους μου για τα γενέθλιά μου?

answer 1
Denny K

Denny είπε...

Ευχαριστουμε για την πρόταση . Θα το τσεκάρουμε

Stavros P

Stavros είπε...

οποίος θέλει να πάει είναι στην Αρτέμιδα ακριβώς στα φανάρια. ψαροταβέρνα ο Σταύρος

answer 1
Stavros P

Stavros είπε...

α και ξέχασα έχει τραπέζια στην άκρη του αιγιαλου και μας κέρασαν και ποτό μαστίχα εκτός του γλυκού που ήταν σουφλέ σοκολάτας. είναι τέλειο παιδιά και σε πολύ καλή τιμή όλα τα πιάτα που δοκιμάσαμε με

Stavros P

Stavros είπε...

πήγα χθες στην ψαροταβέρνα του Σταύρου στην Αρτέμιδα καταπληκτικό ταβερνάκι με άψογα καλαμαράκια. έχει πάει κανείς άλλος

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ;

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ;

ΜΑΙΟΣ 2022
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Δεν βρέθηκαν εγγραφές για σήμερα