• Who’s Who: Πού μαγειρεύουν οι διάσημοι σεφ στην Αθήνα;
  • CTC

    CTC

  • Funky Gourmet

    Funky Gourmet

  • Vezene

    Vezene

gallery

Who’s Who: Πού μαγειρεύουν οι διάσημοι σεφ στην Αθήνα;

Πού θα δοκιμάσεις το κριθαράκι με αστακό του Αστέριου Κουστούδη; Τι ετοιμάζει ο Λευτέρης Λαζάρου για το μεσημέρι; Και γιατί ο Γιώργος Βενιέρης ξεκίνησε καντίνα με bao buns; Oι διάσημοι σεφ και σε ποιά εστιατόρια θα τους βρεις στην Αθήνα…

Γεωργιάννα Χιλιαδάκη - Νίκος Ρούσσος - Funky Gourmet 
Κεραμεικός
Παραμυθίας 13 και Σαλαμίνος

Το δίδυμο που βρίσκεται αυτή στη στιγμή στην πρώτη γραμμή της πρωτοπορίας. Δύο εκρηκτικά ταλέντα που δοκιμάζουν, πειραματίζονται, αλλάζουν, προσαρμόζουν και εκφράζουν ό,τι πιο μοντέρνο υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αθηναϊκή σκηνή υπερασπιζόμενοι τόσο την άποψη όσο και το ταλέντο τους. Δεν είναι τυχαία τα δύο αστέρια Μichelin.
 

Άγγελος Λάντος - Σπονδή
Παγκράτι, πλ. Βαρνάβα
Πύρρωνος 5

Το καλύτερο εστιατόριο της Αθήνας με διαφορά. Και η διαφορά δεν βρίσκεται στα δύο αστέρια Michelin όσο στην ιστορία παραμένοντας πιστό σε μια υψηλή γαστρονομική κουλτούρα. Ο Άγγελος Λάντος ανήκει στη γενιά των μεγάλων και ο Απόστολος Τραστέλης η πιο εμβληματική προσωπικότητα της αθηναϊκής γαστρονομικής σκηνής. Φέτος συμπληρώνονται 20χρόνια και ετοιμάζονται και άλλα αφιερώματα από Σεπτέμβη.
 

Αστέριος Κουστούδης - GB Roof Garden 
Σύνταγμα
Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία
Βασ. Γεωργίου Α΄

Ο νέος executive chef της Μεγάλης Βρεταννίας. Μεθοδικός, εργατικός, ευγενής, ο Αστέριος Κουστούδης είναι παράδειγμα προς μίμηση. Χιλιόμετρα μακριά από το προφίλ του σεφ σταρ, είναι σταρ στην ουσία χωρίς μεγάλα λόγια και τυμπανοκρουσίες. Για αυτό και μετά την αποχώρηση του Σωτήρη Ευαγγέλου χρήστηκε άξιος διάδοχος υποστηρίζοντας τη βαθιά ελληνική παράδοση σε μια κουζίνα που αποτελεί γαστρονομικό διαβατήριο για τη διεθνή πελατεία του ξενοδοχείου.
 

Λευτέρης Λαζάρου - Βαρούλκο Seaside
Πειραιάς-Μικρολίμανο
Ακτή Κουμουνδούρου 52

Ίσως ο μέντορας της νέας ελληνικής κουζίνας. Ο Λαζάρου είναι γήινος, ειλικρινής, αυθεντικός, ο μάγειρας-το προτιμά από το σεφ-της διπλανής πόρτας που έμαθε μέσα στα καράβια να αγαπάει τη θαλασσινή κουζίνα και της έμεινε πιστός ακόμα και όταν δεξιώθηκε τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας. Σχολή από μόνος του, έχει ένα σπάνιο ταλέντο οικειότητας. Είναι αδύνατον να προσπεράσει κανείς τη μαγειρική ευφυΐα του κάνοντας άγνωστα ψαράκια διάσημα σε μια βραδιά. Φέτος προτείνει ένα μενού προσιτής γαστρονομίας οκτώ πιάτων το μεσημέρι, στην ταράτσα του Bαρούλκου φιλοξενεί τη Mary Pickford, το νέο καλοκαιρινό μπαρ του Θάνου Πουρναρού,(Baba au Rum) ενώ έχει αναλάβει και την επιμέλεια του νέου μενού του καλοκαιρινού Liostasi Hotel & Suites στην Ιο .
 

Αδελφοί Λιάκου, Νίκος Καραθάνος, Περικλής Κοσκινάς, Μάνος Ζουρνατζής - Cookoovaya
Αθήνα-Κέντρο-Ηilton
Χατζηγιάννη Μέξη 2Α

Η ομάδα των πέντε καλύτερων που δοκίμασαν πέρσι το πείραμα της συνεργασίας και πέτυχε. Η Cookoovaya θεωρείται από πολλούς η ήρεμη δύναμη με μια εμπνευσμένη ελληνική κουζίνα που ανατρέπει όλους τους κανόνες. Και για δεύτερη χρονιά φέτος είναι σχεδόν sold out όλες τις βραδιές. Και αυτό κάτι λέει…
 

Άρης Βεζενές - Vezene
Κέντρο (πίσω από το ξενοδοχείο Hilton)
Βρασίδα 11

Για πολλούς study case. Ξεκίνησε από το Μεγανήσι, ήρθε στην Αθήνα και όλα τα χρόνια της κρίσης είναι το εστιατόριο που είναι κάθε βράδυ γεμάτο χωρίς να κάνει ούτε την απειροελάχιστη έκπτωση την ποιότητα. Ο Βεζενές φέρνει μέσα του την αμερικάνικη κουλτούρα στη διαχείριση και το σέρβις με το λευκαδίτικο αέρα. Τα κρέατα του, οι πίτες του, οι γαρίδες Αμβρακικού και το περίφημο μεδούλι του είναι σχεδόν αστικοί μύθοι.
 

Αλέξανδρος Τσιοτίνης - CTC 
Ιλίσια
Διοχάρους 27

Επίμονος με την τέχνη του, λεπτομερής, μεθοδικός έχτισε σιγά-σιγά το μύθο του με ένα δικό του εστιατόριο-ρίσκο που αποδείχτηκε σωστό φέροντας κόσμο σε μια περιοχή εκτός πιάτσας αποκλειστικά και μόνο για το ταλέντο του.
 

Γκίκας Ξενάκης - Αleria
Μεταξουργείο
Μεγ. Αλεξάνδρου 57

Ο Γκίκας Ξενάκης είναι από τους σεφ που συζητάει όλη τη πόλη. Όχι τυχαία. Δεν είναι μόνο το ταλέντο του που κάνει τη διαφορά όσο η άποψη. Από τους πιο δημιουργικούς της γενιάς του, στην Aleria απέκτησε το ζωτικό του χώρο για να αναπτυχθεί και να αποδώσει ένα πραγματικά αυθεντικό μενού με πιάτα που ξεχωρίζουν για την κομψότητα τους.
 

Γιώργος Βενιέρης - Oozora The House Μr. Pug’s Canteen
Κεφαλάρι
Δηληγιάννη 54
και
Mr. Pug’s Canteen
Xαλάνδρι
Κατσουλιέρη 6

Το ταλέντο που ξεχειλίζει. Ο Βενιέρης είναι άποψη για αυτούς που τον ακολουθούν κατά πόδας. Ένας πληθωρικός μάγειρας που γνωρίζει άπταιστα την υψηλή γαστρονομία αλλά η λατρεία του τον πηγαίνει προς την ανατολή. Το περσινό Οοzora έκανε τη διαφορά, το φετινό Omu Kitchen με ασιατικό street food λατρεύτηκε και πριν λίγες μέρες άνοιξε και την καντίνα Mr. Pug’s Canteen που σερβίρει bao buns και bao burgers. Απόλαυση!
 

Χριστόφορος Πέσκιας - Βalthazar 
Aμπελόκηποι
Τσόχα 27 και Βουρνάζου

Ο άρχοντας της γαστρονομικής σκηνής της Αθήνας. Πληθωρικός, θυελλώδης, κοσμοπολίτης έχει φέρει την παγκοσμιοποιημένη κουλτούρα στην Αθήνα. Ο Πέσκιας είναι κοσμογυρισμένος και αυτό φαίνεται στον πλούτο της κουζίνας του όπου το street food συνδυάζεται με την υψηλή γαστρονομία. Και το Balthazar είναι ο ζωτικός του χώρος αφού εδώ ξεκίνησε να γράφει ιστορία και εδώ επέστρεψε.
 

Βασίλης Καλλίδης - Überness 
Αγ. Ιωάννης Ρέντη
Τζον Κένεντι 1, Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας(Λαχαναγορά Ρέντη)

Τι να πει κανείς για τον Καλλίδη; Τον λατρεύει με το καλημέρα. Ο πιο επικοινωνιακός σεφ έκανε την έκρηξη με το εστιατόριο Ανετον πριν μια δεκαετία, πέρασε στην τηλεόραση και συζητήθηκε όσο λίγοι πέρσι ξεκίνησε το πείραμα Uberness, μια καντίνα στη Λαχαναγορά του Ρέντη. Φέτος ανοίγει σε λίγες μέρες το Pink Flamingo με ασιατικά dim sums ενώ το καλοκαίρι θα βάλει και σουβλάκια στην Λαχαναγορά. Αναμένεται μεγάλο γλέντι…
 

Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι - Mama Fuga
Αμπελόκηποι
Κόκκαλη 1 και Βασ. Σοφίας

Η γνήσια ιταλική ψυχή. Ο Μπουλιάνι είναι Ιταλός στο ταπεραμέντο μέχρι το μεδούλι και η κουζίνα του είναι συναισθηματική, πλούσια και εκφραστική σαν οικογενειακό τραπέζι ένα κυριακάτικο μεσημέρι σε ένα χωριουδάκι της Νάπολης. Η μεταγραφή στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής συζητήθηκε πολύ όχι μόνο για την επιστροφή του αλλά και αυτά που έχουμε να περιμένουμε.
 

Έκτορας Μποτρίνι - Βοtrini’s
Χαλάνδρι
Λ. Βασ. Γεωργίου Β 24Β

Ο Mποτρίνι εμπνέει πάθη κυρίως μετά την τηλεοπτική θητεία του. Aπό τους πρώτους που δημιούργησαν το μύθο του σεφ σταρ πρώτα με το Etrusco της Κέρκυρας και βέβαια, με το Botrini’s. Δεν είναι εύκολο να συνοψίσει κανείς το ταλέντο, την προσωπικότητα ή τη μαγειρική δεινότητα του. Από τα πιο δημιουργικά πνεύματα, εκτός των άλλων, έχει ένα μοναδικό χάρισμα: δεν σταματά πουθενά.
 

Μιχάλης Νουρλόγλου - Premiere 
Κουκάκι
Ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental Athens
Λ. Συγγρού 89-93

Η μεταγραφή της σεζόν στο εστιατόριο Premiere μετά την περσινή επιτυχία του Αbovo. Από τους πιο χαρισματικούς της νέας γενιάς με εξαιρετικό ταλέντο, γνώση και κυρίως, θάρρος να πειραματιστεί με νέα υλικά και νέες κατευθύνσεις. Το μενού του είναι ακόμα στην αρχή αλλά οι εντυπώσεις λένε πολλά για το μέλλον.
 

Δημήτρης Κατριβέσης - Pantera Negra(La)
Πλάκα
Καλογριώνη 6

Ο πιο ισχυρός εκπρόσωπος της nikkei κουζίνας. Ο Δημήτρης Κατριβέσης είναι η εξαίρεση που φτιάχνει νέο κανόνα. Πεισματάρης, εμμονικός με τη δουλειά του, αεικίνητος και απρόβλεπτος μέχρι τέλους έχει σπάσει ρεκόρ μεταγραφών σε μια χρονιά. Το Pantera Negra είναι το brand name και η ιστορία του αφού πρόκειται για το πιο αυθεντικό pisco bar της πόλης.
 

Χρόνης Δαμαλάς - Ιzakaya
Κολωνάκι
Λεβέντη 5

Ανατρεπτικός και αεικίνητος, ο Δαμαλάς έγινε διάσημος από το Kiku και την έκρηξη nikkei πέρσι στην πόλη. Εξαιρετικός γνώστης της ασιατικής, έχει το προνόμιο να μετουσιώνει το ταλέντο του σε κάτι πραγματικά μοντέρνο εισάγοντας ένα νέο μαγειρικό concept με το Izakaya, τα γιαπωνέζικα after work μπαρ, που έγινε η επιτυχία της περσινής σεζόν.

Τags: Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, Νίκος Ρούσσος, Funky Gourmet, Άγγελος Λάντος, Σπονδή,
Αστέριος Κουστούδης, GB Roof Garden, Λευτέρης Λαζάρου, Βαρούλκο Seaside, Αδελφοί Λιάκου, Νίκος Καραθάνος, Περικλής Κοσκινάς, Μάνος Ζουρνατζής, Cookoovaya, Άρης Βεζενές, Vezene, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, CTC, Γκίκας Ξενάκης, Αleria, Γιώργος Βενιέρης, Oozora The House, Μr. Pug’s Canteen, Χριστόφορος Πέσκιας, Βalthazar, Βασίλης Καλλίδης, Überness, Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι, Mama Fuga, Έκτορας Μποτρίνι, Βοtrini’s, Μιχάλης Νουρλόγλου, Premiere, Δημήτρης Κατριβέσης, Pantera Negra(La), Χρόνης Δαμαλάς, Ιzakaya

 

1  2  3  4  5  6Επόμενη
ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ
ΕΙΝΑΙ ΟΙ WIZERS
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ WIZERS
Latest WIZS

WHERE IS EVERYBODY?

ACTIVE USERS

Polydoros K

SAPOU

just check in

Polydoros K,

UPOPA EPOPS

just check in

Afroditi T,

Afroditi T
Vicky F

ΤΡΥΠΙΑ ΒΑΡΚΑ

just check in

Vicky F,

ΤΡΥΠΙΑ ΒΑΡΚΑ

just check in

Vicky F,

Vicky F
Michelina P
A must Sunday spot!Love the ambiance!

ΣΕΡΣΕ ΛΑ ΦΑΜ

A must Sunday spot!Love the ambiance!

Michelina P,

ZONARS

just check in

Michelina P,

Michelina P
Michelina P
The ultimate Xmas spot!

NOEL

The ultimate Xmas spot!

Michelina P,

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

just check in

Stavri F,

Stavri F
Vassilis S

7 FOOD SINS

just check in

Vassilis S,

ΚΥΡΙΟΣ

just check in

Zogo L,

Zogo L
Zogo L

Erotic Art Festival 2017

just check in

Zogo L,

ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΑΚΙ

just check in

Παναγιωτα Χ,

Παναγιωτα Χ
Michalis M
Meatmeatmeat is back

MEATMEATMEAT ΤHE GRILL

Meatmeatmeat is back

Michalis M,

MEATMEATMEAT ΤHE GRILL

just check in

Michalis M,

Michalis M
Katerina T

ΜR. PEACOCK

just check in

Katerina T,

Ωραίο

TRAP(THE)

Ωραίο

Giorgos C,

Giorgos C
Skatoulinos M

12

just check in

Skatoulinos M,

Τσιμπημένες τιμές αλλά εξαιρετικό

ZILLERS(THE)

Τσιμπημένες τιμές αλλά εξαιρετικό

Giorgos C,

Giorgos C
Katrina P
A very nice choice for Mexican food

AMIGOS

A very nice choice for Mexican food

Katrina P,

ΣΕΡΣΕ ΛΑ ΦΑΜ

just check in

Stavros P,

Stavros P
ΕΡΩΤΗΣΗ, ΑΠΟΡΙΑ, ΠΡΟΤΑΣΗ
Talk of the Town

TALK OF THE TOWN

المصطفى ن

المصطفى είπε...

رأس العين

Denny K

Denny είπε...

42 bar, Odori, Mr Peackock. Στην κατηγορία Bar στο search δείτε περιοχη που σας ενδιαφερει και επιλεξτε .

Olga N

Olga είπε...

Εάν δεν έχετε πάει να πάτε στο Alpino στο Χαλάνδρι. Υπέροχο φαγητό και ατμόσφαιρα! Αξίζει!

answer 1
Katerina K

Katerina είπε...

ξερετε ετσι καποιο μερος? για χαλαρο ποτακι?

answer 1
Katerina K

Katerina είπε...

καλησπερα! βραδακι Κυριακής και θέλω να παω με τον φιλο μου για χαλαρο ποτακι... ξερετε καποιο ωραιο??.

Lena S

Lena είπε...

Πού να βγάλω τους φίλους μου για τα γενέθλιά μου?

answer 1
Denny K

Denny είπε...

Ευχαριστουμε για την πρόταση . Θα το τσεκάρουμε

Stavros P

Stavros είπε...

οποίος θέλει να πάει είναι στην Αρτέμιδα ακριβώς στα φανάρια. ψαροταβέρνα ο Σταύρος

answer 1
Stavros P

Stavros είπε...

α και ξέχασα έχει τραπέζια στην άκρη του αιγιαλου και μας κέρασαν και ποτό μαστίχα εκτός του γλυκού που ήταν σουφλέ σοκολάτας. είναι τέλειο παιδιά και σε πολύ καλή τιμή όλα τα πιάτα που δοκιμάσαμε με

Stavros P

Stavros είπε...

πήγα χθες στην ψαροταβέρνα του Σταύρου στην Αρτέμιδα καταπληκτικό ταβερνάκι με άψογα καλαμαράκια. έχει πάει κανείς άλλος

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ;

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ;

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2022
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Δεν βρέθηκαν εγγραφές για σήμερα