
Loading...
wiz
(3.5)
wizers
(4)
Μεταγραφή από τον Πειραιά στην πιάτσα των κινέζικων/γιαπωνέζικων του Συντάγματος. Η πάπια Πεκίνου είναι σήμα κατατεθέν μαζί με σούσι που τιμούν πρώτα οι Ασιάτες. Πολλοί τουρίστες αλλά και ζευγαράκια. Ο Γιάννης Γιοβανόπουλος δούλευε χρόνια εξωτερικό και ξέρει καλά το είδος για αυτό και οι μόνιμοι που έρχονται για μια τίμια κινέζικη κουζίνα. €15-20
12.30-0.00
ΚΡΙΤΙΚΗ
Ποιος θα το φανταζόταν ότι θα συναντούσε κανείς στην Απόλλωνος, στην China town του Συντάγματος, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κινέζικα εστιατόρια της πόλης; Είχε χρόνια να μου συμβεί. Από τότε που επέστρεψα από Λονδίνο και κάθε τόσο ονειρευόμουν την ψητή πάπια που δεν έβρισκα πουθενά στην Ελλάδα. Έτσι όταν πριν μια εβδομάδα πήγα στο ολοκαίνουργιο East Pearl-που μετακόμισε από τη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά-και είδα στον κατάλογο crispy duck σχεδόν συγκινήθηκα. Και όσο και αν παρέα μου φώναζε ότι είχαμε παραγγείλει πολλά, δεν άντεξα και πήρα και ψητή πάπια. Και τι καλά που έκανα. Εκείνη η τραγανή πέτσα που γλύκιζε ελαφρώς και κάλυπτε το λιπάκι σε συνδυασμό με το ζουμερό και άψογα ψημένο κρέας ήταν απόλαυση. Όπως και τα πολύ καλά won ton του μενού. Ναι, καλά το διαβάσατε. Εκείνες τις μπουκίτσες που είναι η τελευταία μόδα στο Λονδίνο και δεν είχα συναντήσει πουθενά τόσο πετυχημένες στην Ελλάδα. Λεπτομέρειες για τo ποια να επιλέξετε ζητήστε από το ευγενικό προσωπικό γιατί ο κατάλογος παρά τις ελληνικές μεταφράσεις, δεν βοηθάει και πολύ! Πάρτε τηγανητά ντάμπλινγκ, τραγανές γαρίδες, μοσχάρι Σιτσουάν με καυτερή σάλτσα, γλυκόξινο χοιρινό. Το ένα καλύτερο από το άλλο. Ωραιότατα και τα νουντλς αλλά όχι ανάλογα καλό το τηγανητό ρύζι με αυγό. Τελευταία προστέθηκε και γιαπωνέζικο σούσι με νιγκίρι, μάκι και σασίμι. Αν είστε από εκείνους που έχουν απογοητευτεί από τα κινέζικα της Ελλάδας, σας προτείνω να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε.
WIZERS
Ενώ η Αθήνα έχει γεμίσει καλά ιαπωνικά με τα κινέζικα δεν τα πάμε καλά. Το East pearl είναι συμπαθητικό και η πάπια του ίσως η καλύτερη που έχω βρει στην Αθηνα.
Από τα πιο συμπαθητικά της πόλης. Δεν είναι και Λονδίνο, αλλά είναι οκ
Κολωνάκι, Πατριάρχου Ιωακείμ 56, 106 75
read more42 bar, Odori, Mr Peackock. Στην κατηγορία Bar στο search δείτε περιοχη που σας ενδιαφερει και επιλεξτε .
Εάν δεν έχετε πάει να πάτε στο Alpino στο Χαλάνδρι. Υπέροχο φαγητό και ατμόσφαιρα! Αξίζει!
καλησπερα! βραδακι Κυριακής και θέλω να παω με τον φιλο μου για χαλαρο ποτακι... ξερετε καποιο ωραιο??.
οποίος θέλει να πάει είναι στην Αρτέμιδα ακριβώς στα φανάρια. ψαροταβέρνα ο Σταύρος
α και ξέχασα έχει τραπέζια στην άκρη του αιγιαλου και μας κέρασαν και ποτό μαστίχα εκτός του γλυκού που ήταν σουφλέ σοκολάτας. είναι τέλειο παιδιά και σε πολύ καλή τιμή όλα τα πιάτα που δοκιμάσαμε με