Loading...
«Οι έρωτες του ποιητή»
Τρίτη και τελευταία –για φέτος– συναυλία του κύκλου Μετασχηματισμοί.
Ο τίτλος αυτής της συναυλίας είναι ένα παιχνίδι με τον τίτλο Ο έρωτας του ποιητή, από τον κύκλο του Robert Schumann σε ποίηση του Χάινε, που παρουσιάστηκε στα ελληνικά στην προηγούμενη συναυλία μας.
Τα ποιήματα των τραγουδιών μεταφράστηκαν από τον Διονύση Καψάλη και για αυτή την συναυλία θα αποτελέσουν την πηγή έμπνευσης για τους συνθέτες Δημήτρη Παπαδημητρίου, Νίκο Ξυδάκη, Τάσο Ρωσόπουλο και Κώστα Μάκρα.
Το παράδοξο είναι ότι ο τίτλος Ο έρωτας του ποιητή δόθηκε από τον συνθέτη στο μουσικό έργο και δεν αντιστοιχούσε σε συλλογή ποιημάτων του Χάινε. Ο Ρόμπερτ Σούμαν επέλεξε για τον κύκλο του 20 ποιήματα από την ποιητική συλλογή Λυρικά Ιντερμέδια του Χάινριχ Χάινε. Οι συνθέτες μας, λοιπόν, καλούνται να επιλέξουν 6 ποιήματα ο καθένας, από τα 20 επιλεγμένα που αποτέλεσαν εκείνο τον «κύκλο τραγουδιών», με θεματική συνοχή και σχέση με την κρυμμένη ρομαντική ευαισθησία της ποίησης του Χάινε.
Η διαφορετική ματιά, αισθητική και μουσική γλώσσα του κάθε συνθέτη καλείται να αποκαλύψει νέες «αποχρώσεις» στο περιεχόμενο των στίχων και των λέξεων των ποιημάτων του Χάινε, όπως περίτεχνα τα μετέφερε στην ελληνική γλώσσα ο Διονύσης Καψάλης, κατά το ύφος του ποιητή.
Θα παρουσιαστούν λοιπόν σε πρώτη εκτέλεση οι τέσσερις διαφορετικοί μεταξύ τους κύκλοι τραγουδιών με αφορμή τα ίδια ποιήματα.
Ο Τάσος Ρωσόπουλος, με μινιμαλιστική γραφή και ενορχήστρωση με βάση την κιθάρα και τη φωνή της Θεοδώρας Μπάκα, ονομάζει τον κύκλο του «Το Αγνό και το Ένα».
Ο Νίκος Ξυδάκης δίνει τον τίτλο «Του τραγουδιού της μια φράση» και μελοποιεί έξι τραγούδια για πιάνο, τσέλο και κλαρινέτο, τα οποία θα ερμηνεύσει η φωνή της Νανάς Μπινοπούλου.
Ο κύκλος τραγουδιών του Κώστα Μάκρα, με ερμηνευτή τον Μπάμπη Βελισσάριο και ένα σύνολο με πιάνο, βιολί, τσέλο και κλαρινέτο, έχει τίτλο «Του έρωτα η παιδωμή».
Τέλος, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου θα παρουσιάσει έξι τραγούδια για πιάνο, βιολί, τσέλο, κοντραμπάσο, άρπα, μαντολίνο, κλαρινέτο και ακορντεόν, με τίτλο «Του έρωτα η μαύρη δόξα» και ερμηνευτή τον Γιώργο Φλωράκη.
Καλλιτεχνική επιμέλεια:
Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ραλλού Βογιατζή, Τάσος Ρωσόπουλος
Σύνθεση: Κώστας Μάκρας, Νίκος Ξυδάκης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Τάσος Ρωσόπουλος
Ερμηνεύουν: Μπάμπης Βελισσάριος, Θεοδώρα Μπάκα, Νανά Μπινοπούλου, Γιώργος Φλωράκης
Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 21:00
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Μικρή Σκηνή
Συγγρού 107
2109005800
Εισιτήρια
Κανονικό: 12 €
Μειωμένο, Φίλος ή Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 10 €
Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 9 €
ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5 €
Συνοδός ΑΜΕΑ: 10 €
Ζώνη 7 € (περιορισμένος αριθμός θέσεων)
Ομαδικές κρατήσεις στο 2130178176 και στο groupsales@sgt.gr
Γραμμή εισιτηρίων
Τ.: 210 900 5 800
ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-21:00
Γραμμή Φίλων της Στέγης
Τ.: 213 017 8200
ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-20:00
Οι Φίλοι της Στέγης πραγματοποιούν τις αγορές των εισιτηρίων τους μέσα από το ηλεκτρονικό προφίλ τους, κάνοντας login με τον προσωπικό τους κωδικό χρήστη και το password τους, για να ξεκλειδώσουν τις εκπτώσεις και τις προπωλήσεις τους.
Γραμμή εισιτηρίων
2109005800
ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-21:00
Γραμμή Φίλων της Στέγης
2130178200
ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-20:00
Οι Φίλοι της Στέγης πραγματοποιούν τις αγορές των εισιτηρίων τους μέσα από το ηλεκτρονικό προφίλ τους, κάνοντας login με τον προσωπικό τους κωδικό χρήστη και το password τους, για να ξεκλειδώσουν τις εκπτώσεις και τις προπωλήσεις τους.
Πώληση εισιτηρίων εκτός Στέγης:
ΓΕΡΜΑΝΟΣ & COSMOTE σε όλο το δίκτυο καταστημάτων
IANOS στο κατάστημα οδού Σταδίου
09/07/2017 21:00 - 09/07/2017 23:45
01/06/2017 - 09/06/2017
09/06/2017 - 09/06/2017
07/06/2017 22:30 - 07/06/2017 22:30
42 bar, Odori, Mr Peackock. Στην κατηγορία Bar στο search δείτε περιοχη που σας ενδιαφερει και επιλεξτε .
Εάν δεν έχετε πάει να πάτε στο Alpino στο Χαλάνδρι. Υπέροχο φαγητό και ατμόσφαιρα! Αξίζει!
καλησπερα! βραδακι Κυριακής και θέλω να παω με τον φιλο μου για χαλαρο ποτακι... ξερετε καποιο ωραιο??.
οποίος θέλει να πάει είναι στην Αρτέμιδα ακριβώς στα φανάρια. ψαροταβέρνα ο Σταύρος
α και ξέχασα έχει τραπέζια στην άκρη του αιγιαλου και μας κέρασαν και ποτό μαστίχα εκτός του γλυκού που ήταν σουφλέ σοκολάτας. είναι τέλειο παιδιά και σε πολύ καλή τιμή όλα τα πιάτα που δοκιμάσαμε με