Loading...
Κύκλος Μάλερ IV
Το μεγαλόπνοο σχέδιο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και του διευθυντή της Στέφανου Τσιαλή για την εκτέλεση όλων των Συμφωνιών του Γκούσταβ Μάλερ ξεκίνησε πέρυσι και συνεχίζεται φέτος με την Έκτη Συμφωνία: Σ΄αυτή την ακαταμάχητη μουσική περιήγηση στις μύχιες πτυχές της ανθρώπινης Ψυχής είναι αφιερωμένη η συναυλία που θα δώσει η Ορχήστρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Ο ίδιος ο Μάλερ θεωρούσε την Έκτη ως το κορυφαίο και τελειότερο συμφωνικό του επίτευγμα. Κι ωστόσο μαζί με την Πέμπτη και την Έβδομη, θεωρείτο για χρόνια από τις λιγότερο δημοφιλείς Συμφωνίες του και ήταν εκείνη που παιζόταν σπανιότερα. Ενδεικτικό αυτού είναι και το ότι η πρώτη εκτέλεση της Έκτης στην Αμερική έγινε μόλις τον Δεκέμβριο του 1947 από τον Δημήτρη Μητρόπουλο.
Η Έκτη γράφτηκε τα καλοκαίρια του 1903 και 1904, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών του συνθέτη στην καινούρια του εξοχική κατοικία στο Μάιερνιγκ της Καρινθίας. Εκείνη την εποχή ο Μάλερ βρισκόταν στο απόγειο τόσο της καλλιτεχνικής του καταξίωσης (ως διευθυντής της Όπερας της Βιέννης από το 1897, είχε μόλις διευθύνει με τεράστια επιτυχία την Τρίτη του Συμφωνία) όσο και της προσωπικής ευτυχίας (μετά το γάμο του με την Άλμα Σίντλερ, η οποία πρόσφατα είχε γεννήσει την πρώτη κόρη τους, Μαρία).
Παρά τις ιδανικές συνθήκες υπό τις οποίες γράφτηκε, η Έκτη είναι ένα έργο έντονα τραγικών αποχρώσεων. Και βέβαια δεν είναι μία συνηθισμένη Συμφωνία του μεγάλου Αυστριακού: το εύρος των νοημάτων, η ρέουσα αφηγηματικότητα, η καθηλωτική εκφραστική δύναμη, η συγκρουσιακή συνύπαρξη της ευαισθησίας με τη σκληρότητα, αυτά και πολλά άλλα καθιστούν την Έκτη ένα έργο απύθμενου μουσικού βάθους.
.
ΓΚΟΥΣΤΑΒ ΜΑΛΕΡ (1860–1911)
Συμφωνία αρ.6 «Τραγική»
1. Allegro energico, ma non troppo
2. Scherzo (Wuchtig)
3. Andante
4. Finale. Allegro moderato
Μουσική Διεύθυνση Στέφανος Τσιαλής
Tης συναυλίας θα προηγηθεί (στις 19:45) δωρεάν εισαγωγική ομιλία από το Χαράλαμπο Γωγιό για τους κατόχους εισιτηρίων.
Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 20:30
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκη
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
2107282333
Τιμές εισιτηρίων:
25€ (Διακ.), 15€ (Ζώνη Α), 10€ (Ζώνη Β+Γ), 5€ (εκπτωτικό)
Αγορά εισιτηρίων:
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
2107282333
09/07/2017 21:00 - 09/07/2017 23:45
01/06/2017 - 09/06/2017
09/06/2017 - 09/06/2017
07/06/2017 22:30 - 07/06/2017 22:30
42 bar, Odori, Mr Peackock. Στην κατηγορία Bar στο search δείτε περιοχη που σας ενδιαφερει και επιλεξτε .
Εάν δεν έχετε πάει να πάτε στο Alpino στο Χαλάνδρι. Υπέροχο φαγητό και ατμόσφαιρα! Αξίζει!
καλησπερα! βραδακι Κυριακής και θέλω να παω με τον φιλο μου για χαλαρο ποτακι... ξερετε καποιο ωραιο??.
οποίος θέλει να πάει είναι στην Αρτέμιδα ακριβώς στα φανάρια. ψαροταβέρνα ο Σταύρος
α και ξέχασα έχει τραπέζια στην άκρη του αιγιαλου και μας κέρασαν και ποτό μαστίχα εκτός του γλυκού που ήταν σουφλέ σοκολάτας. είναι τέλειο παιδιά και σε πολύ καλή τιμή όλα τα πιάτα που δοκιμάσαμε με